If You Love Cooking

Retete culinare

Review – Automat de cafea Impressa C9 One Touch by Jura


Despre producatorCompanie Jura AG  este fondata in anul 1931, in Elvetia de catre Leo Henzirohs. Jura este in prezent cel mai autoritar producator in domeniul automatelor de cafea din Europa, in fabricile sale din Eugster si Frismag din Romanshorn, producand pe langa gamele proprii (Giga, Ena si Impressa) si o mare parte din automatele altor marci cum ar fi Siemens, Bosch si AEG. Compania elvetian Jura are incepand cu 1980, imaginea unui brand de elita ce produce automate de cafea fiabile, de calitate, cu un design exclusivist  si integrator a celor mai noi tehnologii in domeniu. Jura nu produce automate de buget (entry level).

Caracteristici produs –  Jura, Impressa C9 One Touch este un automat compact de uz  casnic la care se poate prepara o gama larga de specialitati de cafea. Cappuccino si Latte macchiato cu spuma de lapte, este pregatit la apasarea unui singur buton, fara sa mutati ceasca. Programul de operare simplu si logic impreuna cu afisajul cu text clar face ca prepararea cafelei preferate sa fie mai simpla ca niciodata. Functii si caracteristici: Cappuccino one touch; Afisaj cu text clar; Energy Save Mode; Programe integrate de clatire si curatare a duzelor; Presiune abur boiler – 15 bar.; Rezervor de apa – 1.9 l; Rezervor cafea – 200g; Filtru de apa anticalcar; Rasnita integrata „Aroma”, prevazuta cu 5 reglaje de macinare; Duze reglabile pe inaltime.

Alte amanunte – Achizitionat de la Cafemagia (magazin online) – 5.600 lei, in anul 2012

Jura Impressa C9

Opinia mea –  De la inceput trebuie sa va spun ca acest model nu mai este in fabricatie, fiind inlocuit cu modelul actual – Jura Impressa C65 la un pret cu 35% mai mic chiar (sper ca nu in urma unor compromisuri). Jura are in productie 4 seii si peste 10 modele, seria Ena (entry level, seria C (pentru entuziasti) si seria J si Z (exclusiviste, high end). Marturisesc ca Jura Impressa C90 este „nava amiral” a bucatariei mele, alaturi de „crucisatorul flotei”, mixerul Kitchenaid – Artisan. Este un automat de cafea complet, pot folosii boabe de cafea, cu ajutorul rasnitei proprii dar si cafea gata macinata (gata macinata nu folosesc, ar fi si pacat). Pot prepara de la ristreto, esspresso, cafea, pana la toata gama de cafea cu lapte sau spuma de lapte (prin intermediul duzei speciale – easy cappuccino, cea din dreapta cum priviti fotografia). Se poate intervenii asupra cantitatii de cafea preparate, regland automatul dupa capacitatea cestilor sau paharelor folosite. Pot regla duzele pe verticala in functie de inaltimea cestilor sau paharelor folosite, pana la o inaltime de 12 cm. Se poate intervenii asupra aromei cafelei, in doua moduri, 1- regland marimea de rasnire a cafelei din rasnita proprie, in 5 trapte sau/si 2 –  regland cantitatea de cafea boabe macinata/folosita in doza de prepararae, in 3 trepte (strong, mediu sau light). Automatul este programat sa prepare cafea sau sa se inchida singur la anumite momente de timp.  Automatul este dotat in rezervorul de apa, cu un filtru anticalcar – Claris blue. Daca nu se foloseste acest filtru (posibil tehnicl), va trebui periodic rulat un program de decalcifiere duze si serpentine, cu ajutorul unor tablete speciale. Eu prefer insa sa folosesc filtrul, acesta fiind valabil pentru 50 litri de apa tranzitata. Ca venii vorba de mentenanta, trbuie sa va mai spun ca la fiecare pornire si oprire a automatului, are loc o curatare a duzelor de cafea, cu apa fierbinte la 80 grade. Mai trebuie spus ca la fiecare 80 de cafele preparate, automatul solicita rularea unui program de spalare ce dureaza aproximativ 15 minute si foloseste un detergent in forma de tableta. Mai exista o tava si un recipient de colectat zatul (capacitate – zat provenit de la 8-12 cafele), ce trebuiesc spalate manual de acesta data. La momentul cand scriu acest articol, automatul a implinit 3 ani si 2 luni, timp in care a functionat ireprosabil. Aspectul exterior este absolut remarcabil, cu materiale si finisaje de foarte buna calitate.

Calificativul meu pentru acest produs,                                                                                  

                                                                                            Good!

Un review de Alexandru Stanescu   Logo www.ifyoulovecooking.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s