If You Love Cooking

Retete culinare

Review – Forma de copt cu fund detasabil, Le Creuset


Despre producator – „Respect pentru traditie si autenticitate” este principiul calauzitor al companiei franceze Le Creuset, fondata in anul 1925 de Armand Desaegher – specialist in turnare vase din fonta si Octave Aubecq – expert in emailuri. Incepand cu 1995 compania isi diversifica mult portofoliul de produse, introducand in productie piese din otel inoxidabil, gresie, silicon, email pe otel, aluminiu anodizat, etc. Astazi produsele Le Creuset, sunt asociate cu cel mai pur stil al bucatariei franceze, cu o prezenta internationala prin adoptarea tendintelor de gatit locale si o garantie a calitatii produselor sale.

Forma de copt cu fund detasabil_Le Creuset

Caracteristici produs – Forma de copt cu fund detasabil, diametru de 24 cm, din otel carbon acoperit cu un strat antiadeziv.

Alte amanunte – Achizitionat in anul 2015 de la Kitchi’n (Norvegia, unde am fost in vacanta) dar il puteti achzitiona si facand comanda pe site-urile de profil din Romania care comercializeaza prodese Le Creuset. Pretul – aproximativ 140 de lei.

Opinia mea – Marimea este absolut excelenta, atat ca inaltime cat si ca diametru. Un blat de tort sau o tarta coapta in acesta forma, are cam 8 – 10 portii, dupa caz. Dupa prima utilizre mi-am dat seama ca este inutila folosirea hartiei de copt. Dupa coacere, continutul se desprinde foarte usor de fundul formei sau peretii laterali, acestia ramanad perfecti curati. Spalarea finala a formei este mai mult o formalitate. Balamaua exterioara este de buna calitate si imi place mult ca este imbracata in silicon, asta face ca o putem actiona si daca forma nu sa racit complet. Fundul formei este foarte etans comparativ cu alte forme pe care le-am avut in trecut, sincer vorbind asta este nemaipomenit.  Am retete de blaturi care sunt mai fluide iar  cu vechile forme, ma mai suparam cand curgeau in cuptor.

Pretul este un pic cam mare dar ce sa-i faci, brandul este pe masura dar si calitatea, m-am convins.  Aici puteti vedea o tarta coapta in aceasta formaTarta cu mere si biscuiti

Calificativul meu pentru acest produs,

                                                 Good!

 

Un review de Mihaela Stanescu

Logo www.ifyoulovecooking.com

Publicitate