If You Love Cooking

Retete culinare

Review – Frigider LG – GTF916PZPM


Despre producator – LG Group este al doilea cel mai mare holding din Korea de Sud, si este activ in special in domeniul aparatelor electronice, telecomunicatiii, în sectorul bancar si cel al asigurarilor, fiind divizat in LG Electronics, LG Display, LG Telecom si LG Chem, operand în peste 80 de tari. Compania a fost fondata in anul 1947 de Koo In-Hwoi. De atunci, compania a inregistrat un progres si succes constant, astazi avand nu mai putin de 177.000 de angajati. Grupul a activat initial pe piata interna sub numele de Lak-Hui (pronuntat Lucky) in domeniul maselor plastice iar in 1958 a infintat Goldstar Co. Goldstar a fabricat si comercializat, primul aparat de radio in Korea de Sud. In anul 1995 grupul a trecut printr-un proces de rebrenduire, compania schimband numele in LG (abreviere de la Lucky si Goldstar). Ulterior Grupul asociind numele LG cu sloganul propriu, Life’s Good.

Frigider LG GTF916PZPM _1

 

Caracteristici produsFrigider LG – GTF916PZPM, cu o capacitate totala neta de 596 de litri, este situat in clasa de consum energetic A++ (363 Kw/an), produs in tehnologie Total No Frost. Clasa climatica S-T (subtropical – tropical). Dimensiuni : inaltime 1,84 cm, latime 86 cm, adancime 73 cm. Greutate neta 90 Kg. Finisaj – aluminiu elocsat, culoare gri technical. Dotat cu dispersor de apa potabila fara racordare la retea. Iluminare led. Capacitate de congelare -7 Kg/24h. Timp in care poate pastra alimentele in bune conditii in cazul unei pene de curent – 10 ore. Agregatul compresor tip – Smart Inverter. Garantie 2 ani iar pentru agregat 10 ani. Fabricat in Korea de Sud.

Alte amanunte – Achizitionat in anul 2016 de la magazinul online Demax, pentru un pret de 3.300 de lei. Alte magazine care mai comercializeaza acest frigider – E-mag, Domo, Altex.


Opinia mea –
Studiam piata frigiderelor de mai bine de jumatate de an, avand avantajul ca frigiderul meu Whirlpool  in varta de 13 ani, refuza cu stoicism sa se defecteze. In tot acest timp am vazut cred, tot ce este pe piata interna, atat branduri cat si clase. Initial m-am indreptat spre  un Side by Side, dar cand am vazut acest LG, am stiut ca acesta este frigiderul pe care il vroiam, a fost „ dragoste la prima vedere”. Acum sa ma explic putin. Criterile pe care le urmaream la noua achzitie erau: o capacitate totala utila cat mai mare (capitol la care sufeream cu vechea mea combina), clasa tehnologica No Frost (cu avantajele si dezavantajele ei), clasa de functionare S-T, un consum mai mic daca se poate si nu in ultimul rand un design frumos.

Dezvoltand putin cele de mai sus, va pot asigura ca, la cei aproape 600 de litri utili se situeaza in primele 4 -5 modele existente pe piata (inclusiv Side by Side). De fapt la un litraj egal, acest LG surclaseaza un Side by Side, prin faptul ca intreaga latime de 86 de cm poate fi folosita in intregime, avand rafturile de 82 cm nu de 40 – 45 cm cat la un Side by Side.

Frigider LG GTF916PZPM_3Acest model este Total No Frost, ceea ce inseamna ca atat compartimentul frigider cat si cel de congelare nu fac gheata iar racirea alimentelor se face uniform si mult mai rapid (decat in cazul tehnologiei statice cu dezghetare automata), racirea facandu-se cu fluxuri de aer rece. Aici exista si un mic dezavantaj, acela ca unele alimente pot suferii o dezhidratare daca nu sunt acoperite cu capac sau folie, dupa caz.


Clasa de functionare S – T, insemna ca acest frigider este recomandat  spre utilizare in regiuni geografice de la subtropical (S) la tropical (T). In traducere, insemna ca este ok daca este folosit la temperaturi ambiante constante de pana la 43 de grade celsius, asta gratie unei izolari mai eficiente a carcasei frigiderului cu spume poliuretanice de mare densitate.

Clasa de consum A++ este rodul acestei izolari superioare cat mai ales noilor motoare Smart Inverter, care au un consum nativ tehnologic mai mic decat cele clasice. Studiile arata ca acest tip de compresor, castiga substantial si la capitolul fiabilitate, avand mai putine piese in miscare, deci o uzura mai mica. Friderul poate fi diagnosticat cu o aplicatie de pe smartphone, apropiind dispozitivul de senzorul frigiderului. Asta zic si eu Smart.

Despre design si facilitati, stiu, este in functie de gusturile si nevoile fiecaruia dar eu personal il gasesc remarcabil la aspect, gratie finisajelor premium. Posibilitatea de a bloca usa cu o simpla apasare de buton (se are in vedere copiii mici), alarma, daca usa ramane deschisa mai mult de 30 de secunde, dispersor de apa, cu rezervor pe interiorul usii frigiderului (capacitate 3 litri). Faptul ca nu trebuie sa fie racordat la o sursa de apa este un avantaj, ganditi-va ca poate nu vreti sa beti apa de la robinet sau ca intre conducta de apa si frigider exista o usa, cum treceti furtunul de conectare?

In congelator mai gasiti un dispozitiv semiautomat de producere a ghetii cuburi dar care primeste un minus de la mine prin factul ca dupa ce apa devine cuburi, daca rotiti dispozitivul asa cum indica producatorul, cuburile nu se desprind sa cada in tavita colectoare. Daca formele de cuburi ar fi fost captusite cu silicon, cred ca acest lucru chiar ar fi functionat.

Zgomotul in functionare (38 db) este unul mai mult decat decent, oricum mult mai „tacut „ decat multe alte frigidere pe care le-am auzit. Frigiderul in intergime (inclusiv) compresorul, este produs in Korea de Sud. Acesta este un fapt pozitiv deoarece, exceptand brandurile Miele, Liebherr, Gorenje si Arctic,  nici un alt brand nu este fabricat in tara de apartenenta. Sunt ansamblate de regula in Turcia, Polonia, Bulgaria sau Slovacia, unele ingloband compresoare de fabricatie chineza. Pe scurt de ce sa cumpar un AEG sau un Bosh ansamblat de un turc, avand compresor chinezesc? Pana la urma ce detin de la respectivul brand? O sigla pe usa, o istorie de legenda si cam atat. Sfat, cand sunteti intr-un magazin de electrocasnice, priviti in spatele lor si observati compresoarele, o sa aveti parte de surprize.

Calificativul meu pentru acest produs,   

                                                                                                     Good!

 

Un review de Alexandru Stanescu

Logo www.ifyoulovecooking.com

 

Publicitate