If You Love Cooking

Retete culinare

Review – Rasnite de piper si sare, Peugeot


Despre producatorPeugeot este o companie franceza fondata in anul 1810. Cele doua secole de istorie au adus brandul Peugeot pe primul loc intr-un top mondial al producatorilor de rasnite. Inventivitatea, creativitatea si avansul tehnologic Peugeot se exprima astazi printr-o serie de dispozitive garantate pe viata si sisteme patentate precum USelect, ce permite alegerea intre 6 granulatii diferite. Pasiunea pentru design a producatorului din Lion a adus pe piata produse intr-o gama foarte variata de stiluri, de la clasic la contemporan, disponibile intr-o multitudine de materiale si culori.

Caracteristici produsRasnite pentru piper si sare Peugeot, 16 cm inaltime, confectionate din material acrylic transparent. Mecanismul rasnitelor este fabricat din otel de foarte buna calitate, ceea ce face ca producatorul sa ofere garantie pe viata pentru mecanismele de rasnire.

Peugeot PiperPeugeot Sare

 

 

 

 

 

Alte amanunte – Achizitionate de la magazinul Kitchen Shop Baneasa in 2015, la pretul de 240 lei. Pretul per bucata este de 135 de lei dar daca cumparati setul de 2 rasnite (sare plus piper) costa 240 de lei in loc de 270 de lei , salvand astfel 30 de lei.

 

peugeot macinator

 

 

 

 

Alaturat puteti vedea mecanismul rasnitei de piper (detaliu)

Opinia mea – Inainte de aceste rasnite am avut (de fapt acestea le-au inlocui pe cele vechi) un set de rasnite de la producatorul canadian Trudeau Professional. Dupa 2 ani „steua lor a apus” si am fost obligata sa le inlocuiesc. Pentru a intelege calitatile celor de la Peugeot trebuie sa explic cate ceva despre defectele (de proiectare zic eu) a celor de la Trudeau.

In primul rand, mecanismele de macinat la acestea, sunt confectionate dintr-un otel de calitate slaba, asta face ca indiferent cat incercam sa reglam  marimea granulatiei, acestea ajung sa macine decat o granulatie medie spre mare (cand erau noi nu se intampla asa).

O greseala de proiectare au facut canadienii de la Trudeau, cand au echipat rasnita, cu tija dintre butonul de reglaj granulatie si mecanism, confectionata din 2 piese obtinute prin ambutisarea unei table in profil patrat. Asta a facut ca in timp, datorita fortei de tragere ce se aplica tijei, sa se desfaca din inbinarea celor 2 piese. Zadarnic am incercat sa le lipesc sau sa le fixez mecanic prin presare. Tot ce v-am povestit puteti vedea in fotografiile de mai jos.

Trudeau ProfessionalTrudeau Professiona_Defect

 

 

 

 

 

Alaturat, rasnitele de la Trudeau Professional

 

In cazul rasnitelor de la Peugeot, tija este o piesa dintr-o singura bucata, este de fapt un prezon confectionat dintr-o bara plina in interior, la care s-au aplicat filete la extremitati.

La cele Peugeot mecanismul rasnitei de sare este fabricat din otel inoxidabil fiind rezistent la procesul de coroziune la care este supus de sarea uscata.

In cazul rasnitei de piper mecanismul este prevazut cu 2 randuri de dinti de otel, in forma de spirala, ce tin si ghideaza boabele de piper pentru o maruntire ideala, in trepte.

Materialul acrylic din care este confectionat corpul rasnitei, este unul de buna calitate, perfect transparent, avand un design modern, cu o linie originala.

 

Calificativul meu pentru rasnitele Peugeot,     

                                                                       Good!

 

Calificativul meu pentru rasnitele Trudeau Professional,

                                                                        Bad!

 

Un review de Mihaela Stanescu

Logo www.ifyoulovecooking.com

Publicitate