If You Love Cooking

Retete culinare

Review – Spray de ulei, Le Creuset


Despre producator – „Respect pentru traditie si autenticitate” este principiul calauzitor al companiei franceze Le Creuset, fondata in anul 1925 de Armand Desaegher – specialist in turnare vase din fonta si Octave Aubecq – expert in emailuri. Incepand cu 1995 compania isi diversifica mult portofoliul de produse, introducand in productie piese din otel inoxidabil, gresie, silicon, email pe otel, aluminiu anodizat, etc. Astazi produsele Le Creuset, sunt asociate cu cel mai pur stil al bucatariei franceze, cu o prezenta internationala prin adoptarea tendintelor de gatit locale si o garantie a calitatii produselor sale.

Spray de ulei_Le Creuset 1

 

 

Caracteristici produsSpray de ulei Le Creuset, cu rezervor din material compozit, carcasa din otel inoxidabil si pompita manuala pentru obtinerea presiunii necesara pulverizarii. Capacitate utila – 150 ml, inaltime ( cu capac) – 21 cm.

Alte amanunte – Achizitionat in anul 2015 de la Kitch’n (Norvegia, unde am fost in vacanta) dar il puteti achzitiona si facand comanda pe site-urile de profil din Romania care comercializeaza prodese Le Creuset. Pretul – aproximativ 90 de lei.

 

Spray de ulei_Le Creuset 3

 

Opinia mea – Am simtit intodeauna nevoia unei astfel de ustensile dar din pacate, ani buni, in magazinele din Romania nu am putut sa le gasesc. Functionarea este relativ simpla, se extrage piesa centrala, tragand de „gulerul vaporizatorului” (ca in fotografia de mai sus) si se incarca cu uleiul alimentar pe care vrem sa-l folosim, in rezervorul ramas astfel descoperit. Se monteaza la loc corpul vaporizatorului dupa care se aseaza capacul (din fotografie – stanga) ca si cum am vrea sa-l inchidem. Acest capac, prin tija din plastic pe care o puteti observa (plastic culoare alba) joaca rolul de pompa de presiune. Prin miscari repetate (de tras – impins), cam 10-15 actionari, creati presiunea necesara expulzarii uleiului prin duza vaporizatorului, pentru pregatirea unei salate sau a unui fel de mancare. Demontarea si spalarea acestui pulverizator de ulei este foarte usoara, despre fiabilitatea sa in timp, nu ma pot pronunta deoarece este achizitionat de putin timp. Ceea ce va pot garanta insa, este faptul ca mancarurile, in special salatele vor arata mult mai bine.

 

 

Calificativul meu pentru acest produs,

                                                        Good!

Un review de Mihaela Stanescu

Logo www.ifyoulovecooking.com

Publicitate