If You Love Cooking

Retete culinare

Osso Buco

3 comentarii

Osso Buco editatOsso Buco

Osso Buco este poate cea mai cunoscuta reteta de tocanita cu legume si carne de vita din Italia. Mai exact reteta provine din regiunea Lombardia – Milano. Carnea de vita folosita este o sectiune transversala de 3-4 cm grosime, incluzand osul, din partea superioara a piciorului de vitel. Este o reteta foarte gustoasa, cu “personalitate” dar care pentru a-si atinge valoarea, trebuie gatita cu multa rabdare.

Ingrediente:
2 bucati rasol de vitel cu os (600g, aproximativ)
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
1 morcov
1 partea alba de la un praz
2 rosii bine coapte 1 tulpina de telina (apio)
3 linguri pasta de tomate
1 borcan mic de file de anchois
1 pahar de vin alb sec patrunjel, rozmarin
3 linguri ulei de masline
sare si piper
In fotografia cu ingrediente mai puteti vedea si o vanata pe care am adaugat-o ca preferinta personala dar reteta originala nu contine asa ceva.

Preparare: Curatati si spalati legumele, taiati marunt ceapa, prazul, tulpina de telina si morcovul. Curatati si zdropiti usturoiul. Spalati si tocati patrunjelul. Scurgeti si zdropiti fileurile de anchois. Curatati de pielita rosiile si apoi taiatile in bucati mai mari. Incalziti uleiul intr-un vas de fonta (eu am folosit un vas La cocotte de la Staub) si rumeniti rasolul pe toate partile. Adaugati ceapa si lasati-o sa prinda culoare apoi adaugati legumele, prazul, telina, morcovul, rosiile. Sarati, piperati si lasati sa fiarba la foc domol 60 minute. In acest timp amestecati pasta de anchoiscu patrunjelul, usturoiul, pasta de tomate si vinul alb. La sfarsitul fierberii scoateti carnea si pastrati-o la loc cald, deglasati sosul cu amestecul de anchois, patrunjel, vin alb, usturoi, si pasta de tomate. Aduceti sosul la fiebere, puneti inapoi carnea si presarati cu rozmarin si patrunjel. Serviti. Osso Buco_1Osso Buco_2Osso Buco_3 edit

3 gânduri despre „Osso Buco

  1. Cata apa se pune?

    Apreciază

Lasă un comentariu