If You Love Cooking

Retete culinare

Croque Madame

Scrie un comentariu

Croque MadameCroque-Madame

Fiecare bucatica savurata din acest sandwich te duce cu gandul la un French bistro si la vacantele petrecute in Franta. Si chiar daca inca nu ai ajuns pe meleagurile franceze, merita sa incerci aceste sandwich-uri delicioase si crocante, fie pentru micul dejun, sau pentru un brunch.   Pentru un mic dejun perfect va recomand si o salata langa acest sandwich.
Croque-Madame si Croque-Monsieur sunt identice, cu exceptia ca la Croque-Madame se mai adauga deasupra un ou prajit (crocant la exterior si cu galbenusul moale).

Ingrediente:
Pentru 4 sandwich-uri:
4 linguri de unt
2 cesti de lapte
2 linguri de faina
un varf de lingurita de nucsoara proaspat macinata
piper negru, sare
4-8 felii de sunca (depinde de cat de groase sunt feliile de sunca)-gen Black Forest
8 felii de paine
250g cascaval , eu am folosit Gouda ( reteta clasica este cu branza elvetiana Gruyère) dat pe razatoarea mare
4 lingurite de mustar Dijon
4 oua mari.

Preparare:
Pentru preparare sosului béchamel topim 2 linguri de unt intr-o tigaie cu fundul gros la foc mic. Adaugam 2 linguri de faina si amestecam constant cam 2 minute. Apoi vom adauga laptele, putin cate putin, mestecand continuu pana aducem la punctual de fierbere. Dam focul mic si mai lasam pe foc pana obtinem un sos de consistenta smantanii. Adaugam sare, piper, nucsoara si 1/3 din cantitatea de branza rasa si mestecam pana la topirea branzei. Apoi indepartam de pe foc. Intindeti 1-2 linguri din sosul bechamel peste fiecare din cele 4 felii de paine, apoi presarati branza razuita. Pe celelalte 4 felii intindeti mustarul si feliile de sunca. Formati sandwich-urile si puneti-le intr-o tava. Deasupra mai intindeti sosul béchamel ramas si branza (cascavalul) ramas. Dati la cuptor, cam 15 minute sau pana ce cascavalul se topeste si devine usor auriu. In timp ce sandwich-urile se rumenesc la cuptor, prajiti cele 4 oua intr-o tigaie, cu restul de unt. Dupa ce scoateti sandwich-urile din cuptor, asezati cate un ou deasupra fiecarui sandwich si serviti imediat.

Croque Madame 2Croque Madame 3Croque Madame 4Croque Madame 5Croque Madame 6

Lasă un comentariu