If You Love Cooking

Retete culinare

Lasagna

Scrie un comentariu

LasagnaLasagna

Reteta bunicii lui Buddy Valastro, Maddalena
Lasagna este o reteta italiana ce isi are originea in orasul Napoli si consta in suprapunerea mai multor straturi de paste cu straturi de sos.
Pentru 12 portii  

Ingrediente:
60 ml ulei de masline
250 g carne tocata de vitel
125 g carne tocata de porc
250 g carne din carnati italieni picanti proaspeti
4 lingurite de usturoi proaspat zdrobit
½ lingurita cu oregano uscat
1 conserva de rosii tocate 400 g
1 conserva de pasta de rosii 400g
500 ml suc de rosii
Sare si piper negru, proaspat macinat
375 g ricotta
4 linguri de patrunjel verde tocat
2 linguri de busuioc verde tocat
150 g parmezan razuit
700 g de mozzarella razuita
2 oua mari, batute
12 (foi) bucati de paste pentru lasagna

Preparare:
Sosul
Intr-o cratita mare cu fundul gros, incalziti uleiul de masline, adaugati carnea de vitel, porc si cea de la carnati. O gatiti pana se rumeneste. Adaugati usturoiul si oregano. Amestecati si pasta de rosii pana ce carnea se combina cu rosiile. Adaugati apoi conserva de rosii tocate si sucul de rosii, condimentati cu sare si piper, si aduceti amestecul la temperatura de fierbere.
Micsorati focul si gatiti la foc moderat, amestecand ocazional timp de 1 ora si jumatate, pana cand sosul se ingroasa. Intr-un bol, amestecati ricotta, patrunjelul, busuiocul, o parte din parmezan, jumatate din mozzarella, ouale batute, sare si piper. Restul de parmezan si mozzarela se va imparti si presara intre cele 4 straturi de paste. Incalziti cuptorul la aproximativ 200 grade Celsius. Intr-o tava de lasagna, intindeti o parte din sosul de rosii si carne, apoi un strat de paste (vor fi 4 straturi a cate 3 bucati de paste), o parte din amestecul cu ricotta si presarati parmezan si mozzarella. Repetati de inca 3 ori instructiunile de mai sus. La final presarati restul de parmezan si mozzarella.

Lasagna_1Lasagna_3Lasagna_4Lasagna_5

Lasă un comentariu