If You Love Cooking

Retete culinare

Banana Cream Pie

Un comentariu

Banana Cream Pie 9 Nikon

Banana Cream Pie

Daca iubiti bananele si prajiturile cu frisca, acesta tarta este un vis. Crema de vanilie (Custard) poate fi cumparata si totul devine si mai usor de facut. Eu insa prefer sa le prepar singura. Cantitatile sunt pentru o forma de placinta cu diametrul de 25 cm.

Ingrediente pentru aluat:
200 g faina
100 g unt
2 linguri rase zahar
1/2 lingurita sare
35-50 ml apa foarte rece
Pentru crema de vanilie (Custard):
500 ml lapte
2 oua
150 g zahar
60 g faina sau 70 g amidon
extract de vanilie
în plus:
3 banane
600 ml frisca (impartita în doua)

Aluatul de tarta:
Punem intr-un food processor faina, zaharul şi sarea amestecate bine, apoi untul rece taiat cubulete si pus la frigider sau chiar in congelator timp de 5 minute (fiindca se incalzeste deja dupa taiat).
Pulsam scurt de cateva ori pana capata consistenta nisipului, apoi picuram cate putin din apa foarte rece, pe care am tinut-o in prealabil în congelator. Când aluatul devine lipicios, inseamna ca e gata. E posibil sa nu fie nevoie de toata apa, depinde mult de faina, de aceea nu o puneti pe toată deodata. Cand compozitia e usor lipicioasa, o rasturnam pe blatul de lucru usor infainat si formam o bila pe care o aplatizam formand un disc rotund de 10 cm diametru. (asta ajuta la racirea sau dezghetarea rapida) pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider timp de cca 45 min.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie de cca 35 cm, avand grija intai sa pudram cu faina blatul de lucru si sucitorul. Asezam foaia in forma de placinta. Deasupra punem o hartie de copt si turnam boabe de orez sau fasole, astfel incat să nu permita aluatului sa creasca. Dam la cuptor la 180°C, timp de 25 minute. Dupa primele 15 minute scoatem hartia cu orezul si lasam sa se coaca şi baza. Când incepe sa se rumeneasca usor pe margini, scoatem si lasam la racit.

Crema de vanilie (Custard):
Batem ouale cu zaharul intr-o cratita inalta, adaugam faina si apoi cate putin, laptele, avand grija sa nu ramana cocoloase. Punem la foc domol, si amestecam pana se ingroasa ca o maioneza, fara a o lasa pe foc mai mult. Luam de pe foc si adaugam extractul de vanilie. Acoperim crema cu folie transparenta, pe care o lipim de suprafaţa acesteia, pentru a preveni formarea unei pojghite, si o lasam în frigider pana e complet rece.

Crema chantilly:
Amestecam lent toata crema de vanilie cu 300 g de frisca dulce mixata în prealabil. Taiem bananele pe lungime, apoi feliute, si le amestecam in crema de mai sus. Turnam crema cu banane in coaja de tarta rece, apoi deasupra, cu ajutorul unui poche sau chiar cu o lingura, punem restul de 300g de frisca batuta. Pentru decor va sugerez o banana taiata felii (stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca) caramelizate cu zahar.

 

Banana Cream PieBanana Cream Pie 1Banana Cream Pie 2Banana Cream Pie 4Banana Cream Pie 5Banana Cream Pie 6Banana Cream Pie 7Banana Cream Pie 8

Un gând despre „Banana Cream Pie

  1. Hi nice reading yyour blog

    Apreciază

Lasă un comentariu