If You Love Cooking

Retete culinare

Piept de pui cu broccoli si ciuperci

Scrie un comentariu

Pui cu brocolii si ciuperciPiept de pui cu broccoli si ciuperci

Pentru 6 portii

Ingrediente:
Piept de pui dezosat si fara piele – 500 g
Ciuperci – 400 g, eu am folosit un mix de 3 soiuri de ciuperci
Broccoli – 2-3 bucati, aproximativ 500 g
Ceapa – o cepa mica feliata
Usturoi – 2 catei de usturoi
Sos de soia – 60 ml
Ulei de susan – 2 lingurite
Seminte de susan – 2 linguri
Ulei de masline – 2 linguri
Ghimbir – 1 lingurita razuit
Supa de pui sau legume – 250 ml
Faina – 60 g

Preparare:
Pieptul de pui: se taie in bucati de marime medie (dupa ce i-au fost indepartate eventualele grasimi) si se usuca intr-un prosop de hartie. Dati bucatile de pui prin faina. Restul de faina il veti folosi la sos.

Sosul: intr-un bol amestecati faina ramasa, adaugati supa de pui, sosul de soia, ghimbirul ras, usturoiul pisat si cele 2 linguri ulei de susan. Amestecati pana la omogenizare.

Intr-un wok sau o tigaie mare, cu fund greu, se pune 1 lingura de ulei si se incinge bine la foc mediu. Se adauga bucatile de pui, uniform pe toata suprafata tigaii si se lasa un minut, fara sa amestecati. Pentru alte 5-10 minute lasati la prajit, amestecand periodic pana bucatile de pui devin rumene. Scoateti bucatile de pui intr-un bol. Adaugati in aceiasi tigaie o lingura de ulei. Odata ce tigaia este incinsa, adaugati broccoli in bucati mici, ceapa si ciupercile taiate felii si se caleste amestecand constant, aproximativ 5 minute sau pana cand ciupercile si broccolii devin putin moi. Omogenizati sosul din nou si turnati-l peste legumele din tigaie. Se aduce la fierbere, amestecand constant. Fierbeti aproximativ 2-3 minute sau pana cand sosul se ingroasa, apoi adaugati si bucatile de piept de pui pregatite mai devreme si mai fierbeti pentru inca 1-2 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga si semintele de susan.

Pui cu brocolii si ciuperci_1Pui cu brocolii si ciuperci_2

Lasă un comentariu