If You Love Cooking

Retete culinare

Tortilla

Scrie un comentariu

Tortilla_1Tortilla

Acesta reteta are la baza o tortilla traditionala de Madrid.
Pentru 8 portii

Ingrediente:
900 g de cartofi fainosi medii
100 ml de ulei de masline
1 ceapa mare, curatata si taiata Julien
6 oua
sare si piper negru

Preparare:
Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, cu fund gros. Adaugati cartofii si ceapa cu putina sare si piper si amestecati bine. Micsorati focul si prajiti cartofii timp de 15 – 20 minute, amestecand din cand in cand pentru ca acestia sa nu se lipesca.
Cand cartofii si ceapa se inmoaie, fara insa a se rumenii, luati tigaia de pe foc si scurgeti uleiul in exces intr-un bol si pastrati-l pentru mai tarziu. Bateti ouale intr-un castron mare, atat cat este necesar pentru a se amesteca. Adaugati cartofii usor prajiti in ouale batute si lasati-i cateva minute.
Incingeti 2 – 3 linguri din uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta (teflon), cu diametru de 26 – 28 cm si turnati amestecul de cartofi cu ou, rotind tigaia pentru a intinde amestecul in mod uniform. Lasati pe foc 4 – 6 minute sau pana cand tortilla se rumeneste bine si se desprinde de pe marginea tigaii.
Intoarceti tortilla cu atentie si prajiti-o si partea cealalta. Acest lucru il puteti face desprinzand marginile cu o spatula flexibila termorezistenta, apoi asezati o farfurie mare deasupra tigaii si intoarceti-le pe amandoua cu atentie. Folosind spatula, asezati tortilla inapoi in tigaie cu partea rumenita deasupra. Lasati-o pe foc alte cateva minute pana cand este gata si pe cealalta parte. Daca doriti sa fie mai moale pe dinauntru, luati-o mai repede de pe foc. Asezati cu atentie tortilla pe o farfurie si lasat-o sa se raceasca, se serveste la temperature camerei, taiata in felii groase.
Mult succes!Tortilla_ 2

Lasă un comentariu